آدرس شما کجاست؟

 



gps nokia, google gps, تلفن همراه, تبلت

 

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی که تلفن همراهتان می‌تواند برایتان ایجاد کند، نشان دادن محل قرارگیری دقیق شماست. در گذشته برای این‌که شما بدانید دقیقا در چه منطقه‌ای هستيد بايد از طریق رايانه، لپ‌تاپ یا تبلت‌ و نرم‌افزارهای موجود در گجت‌تان آدرس مکان مورد نظر را پیدا مي‌کردید، ولی در حال حاضر دیگر نیازی نیست این وسیله‌ها را به همراه داشته باشید؛ زيرا فقط با ارسال اطلاعات از طريق تلفن همراهتان به آسانی می‌توانید به اطلاعات مورد نیاز دسترسی پیدا کنید. این فناوري هم دقیقا مشابه دیگر سیستم‌های پیشرفته، هم دارای نقاط قوت است و هم ضعف.

 

برای مثال مشخص‌شدن محل دقیق قرار‌گرفتن شما قدری برای کاربر خطرناک خواهد بود، زيرا این امکان وجود دارد فردی که با شما خصومت شخصی دارد، درصدد باشد تا از این اطلاعات در جهت آسیب‌رساندن به شما استفاده کند. البته این را هم باید اضافه کنيم که با تمام این تفاسیر، بسیاري از کاربران از این اطلاعات با وجود تمام خطرات احتمالی‌اش استفاده می‌کنند.

 

در این مقاله به بررسی تعدادی از سیستم‌هایی مي‌پردازيم که تلفن همراه می‌تواند از آنها استفاده کند تا محل دقیق قرارگرفتن شما را برایتان نمایش دهد.در برخی موارد تعدادی از این سیستم‌ها در کنار هم مورد استفاده قرار می‌گیرند تا اطلاعات مورد نظر را در دسترس‌تان قرار دهند.

 

GPS

معنای دقیق این کلمه در فارسی سیستم مسیریابی جهانی است؛ به این معنا که مهم نیست در چه نقطه‌ای از کره خاکی قرار گرفته‌اید. اگر بخواهید بدانید دقیقا موقعيت جغرافيايي‌تان چيست این سیستم می‌تواند به شما کمک کند. این فناوری اولین بار سال 1990 مورد استفاده کاربران موبایل قرار گرفت و هنوز این سیستم یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توان از آن برای مکان‌یابی استفاده کرد. نحوه ارسال اطلاعات توسط این سیستم به طور مستقیم و از طریق امواج ماهواره‌ای است. در روش GPS چنانچه تلفن‌ همراهتان بتواند از 3 ماهواره متفاوت اطلاعات جمع‌آوری کند، با انتقال این داده‌ها، محل قرارگیری شما به طور واضح روی نقشه مشخص خواهد شد. علاوه بر اين اگر بخواهید اطلاعات دیگری در زمینه مقصد بعدی‌تان یا دیگر مطالب مورد نیاز بدانید، GPS تمام این اطلاعات ريز را در دسترس‌ شما قرار می‌دهد.

 

Assisted GPS


gps nokia, google gps, تلفن همراه, تبلت

سیستم‌های GPS بايد 3 سیگنال را در آن واحد دریافت کند تا محل دقیق‌ را برایتان نشان دهد، البته برای این‌که بتوانید این سیگنال‌ها را دریافت کنید، بايد محیط اطراف‌تان باز باشد و تمامي سیگنال‌ها را دريافت كنيد. در برخی موارد شما در مکانی سر پوشیده قرار دارید و نمی‌توانید سیگنال‌ها را بدرستی دریافت کنید. Assisted GPS در حقیقت مجموعه‌ای از ابزار‌هاست که به شما کمک می‌کند تا این مشکل را حل کنید. تنها اشکال این سیستم مدت زمان طولانی براي بررسي داده‌هاست. نحوه کارکرد این سیستم به گونه‌ای است که تمام اطلاعات مربوط به ماهواره را كه به شکل سیگنال‌های دریافتی از ماهواره هستند، برای 4 ساعت آینده ذخیره می‌کند. در مرحله بعد موبایل‌تان می‌تواند از این اطلاعات برای دوباره یافتن ماهواره در ساعت‌های بعد استفاده کند. بلافاصله پس از این‌که اطلاعات در دسترس موبایل قرار بگیرد، سیستم GPS شروع به کار مي‌كند. پس از دریافت اطلاعات، داده‌ها توسط امواج Wi-Fi یا cellular جا به جا می‌شود که این متد باعث بالاتر رفتن سرعت انتقال داده‌هاست.

 

Synthetic GPS

سیستم GPS که در بالا به آن اشاره شد در مقایسه با Synthetic GPS بسیار کندتر عمل می‌کند؛ چرا که در آن سیستم نیاز است ابتدا شبکه در دسترس باشد، سپس اطلاعات از طریق ماهواره جابه‌جا شود. Synthetic GPS اطلاعات مربوط به ماهواره را از هفته‌ها قبل دریافت می‌کند؛ این یعنی این سیستم نسبت به انواع دیگر با سرعت بسیار زیادتری کار می‌کند. با به همراه داشتن چنین اطلاعاتي در موبایل‌تان در کمتر از چند ثانیه مکان قرارگیری شما روی نقشه مشخص خواهد شد.

 

Cell ID

در فناوری‌های مرتبط با GPS ابتدا باید 3 سيگنال متفاوت از ماهواره دریافت شود، پس از آن پیدا‌کردن نشاني محل مورد نظر‌ کار آسانی است. این سیستم سلولی از طریق پیدا‌کردن مکان قرارگیری کاربر و پیدا‌کردن نزدیک‌ترین سلول به سلول نشاني مورد نظر محل قرارگیری دقیق کاربر را روی موبایل نشان می‌دهد. با پیدا‌کردن بخش مورد نظر محل قرارگیری کاربر در میان تمام بخش‌های از پیش تعریف شده، نشاني دقیق محل مورد نظر به طور واضح مشخص خواهد شد. در شرایطی که هر يک از سلول‌های تعریف‌شده این سیستم حدود چند کیلومتر را پوشش دهد، این سیستم می‌تواند اطلاعات مورد نیاز مکان‌یابی هر فرد را در اختیارش قرار دهد.

 

Wi-Fi


gps nokia, google gps, تلفن همراه, تبلت

نحوه کار اين فناوري خیلی مشابه سیستم‌های سلولی است، با این تفاوت که Wi-Fi به خاطر همراه داشتن ریز اطلاعات بیشتری از مکان‌های متفاوت، دقیق‌تر از دیگر شیوه‌ها آدرس‌دهی می‌کند. سیستم Wi-Fi به 2 روش می‌تواند اطلاعات مورد نیاز مکان‌یابی را در اختیار کاربر قرار دهد؛ یکی از متد‌ها RSSI نام دارد که سیگنال مورد نظر را از نزدیک‌ترین Access point دریافت و برای ترجمه آن به مرکز اطلاعات شبکه Wi-Fi ارسال می‌کند. سپس مرکز اطلاعات مشخص می‌کند دقیقا هر يک از Access point‌ها در کدام ناحیه قرار دارد و بعد از آن مشخصات کامل محل مورد نظر را نمایش می‌دهد و متد دوم روش fingerprinting است؛ این روش بیشتر برای مکان‌هایی مناسب است که تعداد کاربران موبایل در آن نقاط کم باشد. به طور کلی این متد مشابه روش اول عمل می‌کند و ریز اطلاعات نشاني محل مورد نظر را نمایش مي‌دهد.

 

Inertial sensors

این سیستم در مناطقی کاربرد دارد که شبکه‌های بی‌سیم کارایی چندانی ندارد، سنسور‌های inertial با کمک اطلاعاتي که کاربر وارد می‌کند، محل قرارگیری او را به طور دقیق نشان مي‌دهد. برای یافتن اطلاعات مورد نیاز، این سیستم از 3 سنسور کمک می‌گیرد. اولین آنها Compass است که جهت اصلی شما را تعیین می‌کند، دومین accelerometer سنسور است که میزان سرعت شما را تعیین می‌کند و در نهایت سومین آنها gyroscope است که برای تشخیص جهت چرخش کاربرد دارد. تمام این سنسور‌ها با کمک و بدون نیاز به دریافت اطلاعاتی از بیرون، محل قرارگیری شما را به طور کامل در اختیار‌تان قرار می‌دهد.

Comments

Popular posts from this blog

ساخت عصای ویژه نابینایان مجهز به فناوری GPS و تشخیص چهره

خداحافظ جی‌پی‌اس

تاریخچه جی پی اس